ro / ru / en
Apelul este gratuit
Apelul este gratuit

Terminale POS și echipamente aferente în Moldova

Automatizarea sistemelor comerciale este un proces inevitabil, iar în prezent echipamentele speciale – terminalele POS – sunt folosite aproape peste tot la casele de marcat. Cu ajutorul lor, clienții pot plăti cu carduri bancare, iar pentru proprietarii de afaceri, o astfel de tehnică este convenabilă datorită funcțiilor sale avansate. Terminalele pot fi utilizate în diverse domenii de activitate, dar pentru o funcționare corectă este necesar să alegeți dispozitivul potrivit.

Astfel de dispozitive simplifică foarte mult diferite operațiuni comerciale, precum și ajută la urmărirea vânzărilor, a cantității acestora și la monitorizarea siguranței. Acestea sunt necesare pentru toți antreprenorii care acceptă plăți de la clienți pentru orice produs sau serviciu și au propriul cont bancar.

Cum să alegeți terminalele POS

Terminal + casierie. Dacă terminalul va funcționa ca parte componentă a casei de marcat, va fi suficient un model simplu fără imprimantă de chitanțe și acces la Internet, cu cabluri pentru conectarea la casa de marcat. Pentru confortul casierului și al clientului, o tastatură externă pentru introducerea codurilor PIN este conectată la terminal.

Terminal staționar în magazin. Este potrivit un model cu conexiune la sursa de alimentare, o unitate fiscală și transfer de informații către oficiul fiscal, o imprimantă de chitanțe și acces la rețea. Conectarea la Internet printr-un cablu de rețea va oferi o viteză mare de transfer de date, pentru aceasta, magazinul trebuie să fie conectat la internet prin cablu, iar terminalul POS trebuie să aibă un conector pentru un cablu patch. Multe terminale funcționează prin Wi-Fi sau o cartelă SIM pentru a se conecta la o rețea mobilă: pentru aceasta, va trebui să asigurați funcționarea stabilă a router-ului în sala de vânzare sau să monitorizați soldul cartelei SIM.

Terminal portabil. Aparatul pentru comerțul ambulant trebuie sa aibă baterie, un driver fiscal și conexiune la Internet. O imprimantă de chitanțe nu este necesară dacă terminalul trimite chitanțe electronice pe e-mailul clientului. Un terminal cu conexiune Wi-Fi va căuta o rețea wireless la locul plății, în timp ce un dispozitiv cu cartelă SIM și Internet mobil va depinde de operatorul de telefonie mobilă și de soldul cartelei.

Terminal mPOS sau cititor de carduri. Când cumpărați un cititor de carduri care se atașează la smartphone-ul dvs., ar trebui să aveți deja o casă online. Terminalul mPOS îi va transmite informații despre cumpărături.