ro / ru / en
Apelul este gratuit
Apelul este gratuit

Echipamente pentru fast-food în Moldova

Sintagma „fast-food” a apărut în lexicul nostru relativ recent, dar localurile de acest gen au devenit deja parte din viața noastră de zi cu zi. Care sunt, în opinia dumneavoastră, principalele caracteristici ale unor astfel de localuri? În general, ar fi mai corect să numim astfel de întreprinderi localuri de fast-food, dar aceasta sună destul de lung. În primul rând, fast-food-urile sunt astfel de localuri unde poți, în primul rând, să mănânci rapid și, în al doilea rând, cu bani puțini. Primul se realizează prin autoservire completă – în astfel de localuri practic nu există deservirea de către chelneri. Al doilea se datorează modului specific de gătit. De regulă, fast-food-urile folosesc produsele semifabricate, a căror prelucrare finală sau încălzire are loc imediat înainte de servirea către client. Pentru a determina corect ce echipament trebuie achiziționat pentru a organiza o cafenea, este necesar să vă gândiți cu atenție la meniu.

Cafenelele fast-food se remarcă prin rețete simple și prin viteza de preparare a acestora. Prin urmare, cel mai bine este să vă concentrați pe salate de legume și fructe, hot dog, sandvișuri, legume și carne la grătar, piureuri de fructe și pomușoare, înghețată, cocktailuri și sucuri. Pentru prepararea unor astfel de feluri de mâncare, piața actuală oferă o gamă largă de echipamente (tăietoare de legume, cuptoare cu microunde, mixere-răcitoare, echipamente pentru hot dog, grătare etc.)

Cum să alegeți echipamentele pentru fast-food

Pentru a determina corect ce echipament trebuie achiziționat pentru a organiza o cafenea, este necesar să vă gândiți cu atenție la meniu. Cafenelele fast-food se remarcă prin rețete simple și prin viteza de preparare a acestora. Prin urmare, cel mai bine este să vă concentrați pe salate de legume și fructe, hot dog, sandvișuri, legume și carne la grătar, piureuri de fructe și pomușoare, înghețată, cocktailuri și sucuri. Pentru prepararea unor astfel de feluri de mâncare, piața actuală oferă o gamă largă de echipamente (tăietoare de legume, cuptoare cu microunde, mixere-răcitoare, echipamente pentru hot dog, grătare etc.). Sistemul de catering stradal, în ciuda aparentei sale frivolități, a fost întotdeauna profitabil. În plus, este simplu: obții permisiunea autorităților municipale, cumperi echipamente simple și, prin urmare, ieftine, care, conform estimărilor, chiar și cu o încărcătură de 70% din capacitatea maximă, se pot amortiza în două săptămâni. Nici ingredientele nu sunt o problemă – toate preparatele stradale sunt preparate din maxim două sau trei ingrediente. Varietatea enormă de echipamente pentru industria alimentară folosite pe stradă poate fi împărțită în mod condiționat în trei grupuri. Primul grup include cele mai simple utilaje pentru prepararea produselor, care nu necesită o încăpere specială și rețele de inginerie. Al doilea grup include echipamentele care sunt amplasate pe cărucioare mobile autonome și funcționează pe baza unei butelii de gaz. Al treilea grup include pavilioane staționare sau mobile – mini-cafenele în care sunt amplasate mai multe tipuri de echipamente alimentare pentru fast-food. Viitorul fast-food-ului, mâncare medie cu gust fix, este fără limite. Dacă un astfel de ritm de viață continuă, atunci se va dezvolta și mâncarea fast-food.

Cu cât o persoană este mai liniştită, cu atât mai puţin tinde spre fast-food. În Kiev, apogeul popularității vânzării de echipamente pentru fast-food și comerț stradal a ajuns la un final. Potrivit sondajelor, un reprezentant modern al clasei de mijloc care dorește să ia o gustare preferă o cafenea staționară cu o gamă largă de mâncăruri, servicii rapide și de înaltă calitate, unde se poate relaxa la o masă într-o atmosferă plăcută. Dar acest lucru nu amenință Ucraina în ansamblu. Până la formarea unei clase de mijloc în Kiev, care va dispune de ceva timp să meargă la un restaurant, fast-food-ul va trăi și va câștiga.

Specialiștii companiei Dina Vă vor ajuta să alegeți echipamentul potrivit, precum și să întocmiți un plan tehnologic complet al localului Dvs. pentru a obține performanțe maxime!