ro / ru / en
Apelul este gratuit
Apelul este gratuit

Echipamente de congelare în Moldova

Echipamentele de congelare sau, așa cum sunt adesea numite, echipamentele frigorifice cu temperatură scăzută sunt concepute pentru a păstra alimente la temperaturi sub zero. În astfel de condiții, este încetinit procesul de formare și reproducere a diferitelor tipuri de bacterii care se pot dezvolta rapid la temperaturi pozitive și, ca urmare, cauzează alterarea produsului finit sau a alimentelor perisabile.

Congelatoarele sunt foarte populare în industria alimentației publice precum restaurante, baruri, cafenele și supermarketuri, unde calitatea prospețimii produselor folosite este primordială.

Datorită unor astfel de echipamente, produsele alimentare pot fi păstrate congelate pentru o perioadă îndelungată de timp, fără să își piardă proprietățile benefice, inerente inițial produsului proaspăt. Prin urmare, aceste utilaje sunt folosite adesea pentru depozitarea fructelor și legumelor de sezon, când prețul pentru acestea diferă foarte mult în diferite perioade ale anului. Acest lucru indică nu doar faptul că echipamentele de congelare se descurcă excelent cu păstrarea acestora, ci și ajută proprietarii acestora să economisească semnificativ în ceea ce privește costurile pentru unele categorii de produse.

Cum să alegeți echipamentele de congelare

Amplasarea unității frigorifice este importantă pentru echipamentele profesionale. De exemplu, amplasarea în partea de sus este considerată mai convenabilă, deoarece unitatea este mai puțin predispusă murdăriei, este mai accesibilă pentru inspecție și reparație. Cele mai moderne modele sunt echipate cu o unitate frigorifică detașabilă. Acest design mărește volumul utilizabil al dulapului fără a afecta dimensiunile generale. Atunci când alegeți congelatoarele, este important să țineți cont de specificul întreprinderii, și nu doar de preț.

Astfel, echipamentele frigorifice pentru cantinele școlare pot fi ieftine, cu un set minim de opțiuni. Întreprinderile cu ciclu complet de depozitare a ingredientelor brute necesită dulapuri din oțel cu posibilități avansate. Costul acestui tip de echipamente frigorifice este mai mare, dar are și mai multe funcții.