Proiectul de creare a unei noi linii de produse POLAIR – camere de înghețare a șocurilor – a fost finalizat. Testele efectuate la întreprinderea din industria alimentară au confirmat caracteristicile tehnice excelente ale noului produs.
În prezent, două modele de camere de înghețare sunt disponibile pentru comenzi – unul și două cărucioare GN 1/1. Fiecare dintre ele poate fi realizată în două modele la aspectul exterior:
- metal vopsit în exteriorul camerei, oțel inoxidabil – în interiorul camerei
- oțel inoxidabil în exteriorul și în interiorul camerei
Gustul impecabil și prospețimea produselor voastre.
Camera de înghețare a șocurilor POLAIR este un echipament staționar, a cărui funcție principală este de a îngheța rapid și uniform diferite produse alimentare. Tehnologia implementată de acest tip de utilaj poate reduce semnificativ timpul de congelare a produsului, poate păstra aspectul, structura și calitățile sale utile.
Camerele de înghețare a șocurilor pot funcționa în două moduri: răcire intensă și congelare.
Modul de răcire intensivă
Răcirea la temperaturi de la + 90°С la + 3°С are loc într-o perioadă scurtă de timp (nu mai mult de 90 de minute). După o prelucrare atât de delicată, produsul răcit nu își pierde aspectul atractiv, proprietățile utile sau aroma. Greutatea sa este păstrată, condițiile pentru dezvoltarea bacteriilor, principala cauză a deteriorării alimentelor, sunt excluse. Alimentele preparate ale dvs. vor fi întotdeauna gata.
Regimul de înghețare a șocurilor
În timpul înghețării a șocurilor, temperatura produsului scade de la + 90°C la -18°C (nu mai mult de 240 de minute). Pătrunderea rapidă a frigului în țesuturile structurale ale produselor promovează formarea microcristalelor fără distrugere moleculară și pierdere a calității. Alimentele preparate și proaspete congelate în acest fel pot fi depozitate mult timp, rămânând proaspete și atractive.
Avantaje:
- Păstrarea structurii. Viteza înaltă de răcire menține neschimbată structura țesutului produsului proaspăt.
- Respectarea mediului. Absența tratamentului termic și chimic asigură puritatea ecologică a produsului.
- Siguranță. Viteza de înghețare a șocurilor împiedică dezvoltarea multor tipuri de bacterii.
- Păstrarea greutății. Modul de înghețare a șocurilor reduce pierderea în greutate a alimentelor cu până la 0,8%.
Camerele de înghețare a șocurilor POLAIR diferă prin capacitatea sistemului de refrigerare, volum și performanță. Familiarizați-vă cât mai curând cu toate modelele camerelor de înghețare a șocurilor și răcire intensivă POLAIR.